Младежите в ГЕРБ поискаха оставката на депутат от БСП заради обида към българите

17:11, 06 окт 20 / Политика 25 2359 Шрифт:
Автор:

От младежката организация на ГЕРБ настояха за оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов заради обидни изказвания към българските граждани. 

Поводът е негово интервю в "Тази сутрин" по bTV, в което той заявява: “Както сме го подкарали, нас преди 30 и кусур години ни управляваше Тато, след това дойде Командира, след това Дедо, след това Баце. Следващият пак трябва да бъде някакъв такъв - родителски надзор да осъществява над инфантилното българско население.”

Те припомнят, че неотдавна народният представител е заявил, че “80 процента от българите са дебили”.

"Като млади, интелигентни хора, които не се припознават като инфантили и дебили, смятаме, че проф. Иво Христов няма нито моралното, нито политическо право да представлява българския народ в Народното събрание. Такова унижение, такава тежка конфронтация с българския народ, такава обида в национален ефир, не може да бъде подмината с лека ръка", заяви на пресконференция лидерът на Младежи ГЕРБ и зам.-министър на МВнР Георг Георгиев.

Младежката организация на СДС също излезе с позиция срещу депутата. „Живото хибридно оръжие – професор „80 процента дебили“, днес отново обиди българското население, като го нарече „инфантилно“ и заля ефира с антиевропейска пропаганда. Народният представител от БСП, проф. Иво Христов, демонстрира как се подменя най-новата ни история и хладнокръвно и методично се правят опити за завръщане на България в Кремълската прегръдка", посочват те.

"Поредните обиди към българските граждани, опитите за преиначаването на прехода и насаждане на пещерен евроскептицизъм, са достатъчни, за да попитаме дали Иво Христов е достоен да бъде български народен представител. Тъй като не очакваме реакция от партията-закрилница БСП, се надяваме на следващите парламентарни избори подобни хора да не намерят място в листите на нито една политическа формация. Ние, като млади хора, не си представяме как такива професори могат да ни обучават и да влияят върху изграждането ни като свободни личности и граждани на европейска държава", завършват членовете на младежката организация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама