Социалисти свалиха доверие от Елена Йончева, а тя упрекна партията във вътрешнопартийни войни

18:54, 05 окт 20 / Политика 25 2308 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Хасковските социалисти снеха политическо доверие от евродепутата на БСП Елена Йончева. Те я упрекват, че е говорила в публичното пространство срещу соцлидерката Корнелия Нинова. 

Преди дни Йончева обяви, че според нея Нинова е имала изпреварваща информация за повдигането на обвинение от прокуратурата спрямо нея. Самата евродепутатка дори намекна, че Нинова, начело на БСП, действа с ГЕРБ.

Елена Йончева обяви, че Нинова е знаела в аванс за делото на прокуратурата

Хасковските социалисти срещу Йончева

Председателите на общински партийни организации от област Хасково в нарочна декларация заявиха, че уверено застават зад позицията на младежите-социалисти от региона и като тях са неприятно изненадани от твърденията на евродепутата Елена Йончева, тиражирани през последния месец.

„Сега, когато цялата партия вдигна уверено очи и застана зад промените, защитени чрез прекия избор за председател и потвърдени на юбилейния 50-и Конгрес на БСП, няма нищо по-добро от единството в борбата за истината и волята да работим безкористно за върховенството на закона у нас и по-доброто бъдеще на България за всички“, пишат хасковските общински председатели в документа.

Те посочват, че са изненадани от Елена Йончева: „Тя сякаш забрави съвместните ни усилия, които всички ние, не без активното участие на председателя на БСП Корнелия Нинова, положихме, за да бъде чут чрез нея гласът на истината срещу корупцията и водещата роля на ГЕРБ в нейното срастване с държавата".

В декларацията още се казва: „Не може да си близък и да вярваш на нашата общност само когато застанем като стена зад теб и ти се доверим, че можеш да защитиш посланията ни, а да забравиш това, когато някой друг погъделичка твоето его. Казват, че войната изяжда натрупаното в мир. Войната няма очи нито за съвместно извървените крачки, нито за полезните поуки от тях".

Хасковските социалисти са категорични в декларацията си: „Единодушно снемаме политическото си доверие от Елена Йончева“.

Йончева: БСП  се занимава с вътрешнопартийни войни, вместо да гради доверие 

От своя страна, Йончева коментира, че елитът на БСП продължава да се занимава с вътрешнопартийни войни, вместо да гради доверие сред гражданите.

„Изказвам за пореден път благодарността си към социалистите, с които сме работели и продължаваме и до днес. Не забравям подкрепа и съдействие, но знам ясно и следвам стриктно ангажиментите си като евродепутат. В тях не влиза да премълчавам истината, а точно обратното - да я казвам на висок глас, с риск и да не се хареса. Не участвам в партийни интриги, задкулисни договорки и борба за власт. Това може да е изкушение и разменна монета за някои политически лидери, но не и за мен“, написа тя  във Facebook.

Йончева е категорична, че продължава да отстоява каузата, заради която получи доверието на избирателите (от всички цветове), а именно да показва корупцията и несправедливостта в България и да настоява за европейска намеса там, където е необходимо. Доказателство за това е инициираната от нея резолюция на ЛИБЕ за върховенството на закона в България, която вече влезе в пленарна зала на #ЕП и тази седмица предстои нейното гласуване.

Оставям вярна на избирателите си, а не на партийния елит“, категорична е тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама