Теодор Ушев: В България е токсично, не може да се диша

14:22, 05 окт 20 25 2068 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Атмосферата в държавата е токсична, буквално не може да се диша. Властимащите са арогантни, невъзпитани, брутално нагли, а пропагандата и агитацията от притежаваните от тях медии тече нон-стоп, водена от откровено неграмотни хора", каза в интервю за "Дойче веле" режисьорът Теодор Ушев.

"Нужен е тотален рестарт на държавата - и въпросните хора на ключови позиции са само върхът на айсберга. Работещите и мислещи хора или ще си извоюват обратно държавата, или всички ще трябва да се насочат към Терминал 2 на летището", категоричен е той.

Представях си, че в 21 век ще летим в космоса, а ние една улица не можем да асфалтираме

По думите му ситуацията в държавата рязко се е влошила. "Тенденции, които се развиват от десетилетия, са "еволюирали" в своего рода култ към личността на група от хора, под чийто контрол вече е всяка една дейност в държавата", смята режисьорът.

Ушев коментира и изказването на председателя на парламента Цвета Караянчева, в което тя казва, че "който протестира срещу лошия Бойко, не трябва да се вози на метрото".

"Управляващите изглежда са забравили за какво са избрани - да правят живота на гражданите по-лесен. Изграждането на транспортни артерии влиза в техните задължения и не е нещо, с което да се тупат в гърдите. Това е, за което са избрани, а не перманентните турове по сутрешните блокове и говоренето на небивалици. Да бъдеш на власт не е да висиш по фризьорски салони и да мислиш как изглеждаш на екран, нито какъв рейтинг имаш, нито пък в каква кола те разнасят от студио на студио. Делата, образованието, добрите маниери, перфектното владеене на поне два езика и умерената реч трябва да бъдат основните критерии, по които си избираме управниците. Те са нашите слуги, а не преродени аватари на Луи XIV. Абсолютизмът и феодализмът са били норма преди векове. Сега са просто гротескна отживелица - и самозабравилите се днешни феодали ще го разберат много скоро", казава Ушев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама