Още 100 интелектуалци, творци, журналисти подкрепиха протестите

19:15, 02 окт 20 25 2311 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Още 100 интелектуалци, хора на словото и духа прибавиха подписите си под отвореното писмо с искане за оставка на правителството и промяна на политическата и социална реалност у нас.

Те се присъединиха към групата на 123-мата творци, които  на 1 октомври изпратиха отворено писно до Народното събрание, Министерски съвет и други институции с искане за оставки на премиера Бойко Борисов и правителството, на главния прокурор Иван Гешев, на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, на председателя на Комисията по култура в парламента Вежди Рашидов, както и на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

В специално създадена Фейсбук-страница творците се включват в подкрепа на исканията, свързани с реалности от българския политически и обществен живот, със свободата на словото и медиите, с нуждата от отхвърляне на порочни модели на управление, борба с корупцията, екологични, образователни и здравни проблеми.

Сред новите подписали са актьорите Цветана Манева, Явор Милушев, Анастасия Ингилизова, Весела Бабинова, Юлиян Вергов, режисьорите Боян Папазов, Васил Василев, Ясен Григоров, Крум Филипов, писателите Андрей Велков, Стефан Икога, Манол Глишев и много други.

Протестът, ден 86: Гражданска "Панорама"

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама