Има заразени с коронавирус сред протестиращите

11:50, 02 окт 20 25 3370 Шрифт:
Автор:

263 са новите случаи на коронавирус у нас. През последното денонощие са направени 4853 PCR теста, сочат данните на Единния информационен портал. Активните случаи в страната са 5477, от които 47 са в интензивно отделение. През последното денонощие са излекувани 153 души, а 7 са починали.

86% от българите спазват мерките срещу COVID-19

"Обстановката е много динамична, ще вземаме мерки на база на ситуацията в страната. Ще се наложат доста такива. Няма да има блокиране на цели населени места", коментира в ефира на Нова телевизия главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Има ръст при заразените с COVID-19. В сравнение с двете предишни седмици той е малко над 50%, което е неприятно. Все пак обаче сме под 300 случая дневно, което ни поставя във втората половина на класациите в ЕС", коментира Кунчев и допълни: "В момента 10 души заразяват 11, тоест 50 000 заразяват около 60 000. Това е много, но не е достатъчно, за да се стигне до колективен имунитет, който да спре пандемията. Ако продължим още 2-3 години и това ще стане, но нямаме време да чакаме. Дай Боже да дойде ваксина и тя да е ефективна".

Ръст и в София. "През следващите седмици се очаква плавно повишаване на заболеваемостта от COVID-19 в столицата", заяви директорът на РЗИ д-р Данчо Пенчев в ефира на bTV.

"Противно на широкоразпространеното мнение в обществото сред заразените има хора, които са участвали в протестите, показват епидемиологично проучване, което прави РЗИ", обяви той.

 

Сред новозаразените с коронавирус в София има и служителка на РЗИ. 

 

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 23:10, 02 окт 20

Доколкото знам протестът е утре! Кога успяхте да разберете кой ще протестира, че и ги тествахте, че и положителна проба имаме хахахаха

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама