БФС с критична позиция към съдиите

18:49, 01 окт 20 / Спорт 25 1993 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Ръководството на БФС излезе с критична позиция спрямо съдиите в българското първенство и подчерта, че при техни грешки те ще трябва да са готови да понесат тежки последствия, включително и изваждане от съдийството.

Позицията на БФС идва няколко дни, след като ръководството на „Левски“ изрази възмущението си от съдийството по време на мача на "сините" с „Ботев“ Пловдив от последния кръг на Първа лига, когато столичният тим не получи явна дузпа.

"На днешното си заседание Бюрото на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз покани председателя и членове на Съдийската комисия за дискусия по повод актуалните проблеми и грешките от съдийско естество в професионалния футбол. На срещата членовете на ИК и лично и.д. президентът Михаил Касабов категорично заявиха твърдата си позиция, че е недопустимо да се прави компромис с качеството на съдийството, а СК би следвало да упражнява още по-сериозен контрол и да налага максимално строги санкции на незадоволително представилите се рефери", съобщиха от БФС.

"Ръководството на БФС отчита, че арбитрите в България са длъжни да поемат по-сериозна отговорност за действията си по време на футболните двубои и да бъдат готови да понесат още по-безкомпромисни последствия при грешки от съдийско естество, в това число дългосрочни наказания и дори изваждане от съдийството. Членовете на ИК още веднъж подчертаха готовността си да реагират при евентуални сигнали за оказан натиск спрямо арбитрите от всички нива на футбола ни и подчертаха, че предстоящото въвеждане на системата VAR със сигурност ще допринесе за изчистване на грешки, но няма да снеме огромната отговорност от съдийската колегия. БФС продължава усилена работа по подготовката за въвеждането на система за видео асистенти, като амбицията е тя да влезе в действие в плейофите на сезон 2020/2021 г", се допълва в позицията на футболната ни централа.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама