Петър Аврамов с национален приз „За цялостен принос в развитието на българското застраховане”

18:00, 01 окт 20 25 2659 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Петър Аврамов, зам. председател на Съвета на директорите на „ЗД Евроинс” АД и председател на Надзорния съвет на „ЗД ЕИГ Ре” АД  е носителя  на националния приз „За  цялостен принос в развитието на българското застраховане” в двадесет и второто издание на традиционните национални, персонални награди на фондация „проф. д-р В. Гаврийски” 2020г., съобщиха от „ЗД Европинс“.

Г-н Аврамов  притежава над 30 годишен професионален опит на висши ръководни длъжности в областта на застраховането. Той започва кариера си в „ДЗИ” - Видин където дълги години е главен директор. Г-н Аврамов е дългогодишен председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „HDI Застраховане” АД, част от водещата немска застрахователна и презастрахователна група TALANX  в периода 2002г - 2015г. Той е председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на „ЗД Евроинс” АД в периода  2015г -2020г. В продължение на 10 години г-н Аврамов е дългогодишен председател на Контролния съвет на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), както и член на Управителния съвет на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ) в периода  2011г.- 2018 г

Понастоящем г-н Аврамов е зам. председател на Съвета на директорите на „ЗД Евроинс” АД, председател на Надзорния съвет на „ЗД ЕИГ Ре” АД и член на Управителния съвет на Гаранционния фонд (ГФ). Той е дългогодишен член на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол (БФБ), както и зам. председател на Арбитражната комисия към БФБ в два поредни мандата. Г-н Аврамов е президент на най-стария Ротари клуб в България – „Ротари Клуб София.

„Радостни сме, че статуетката на Богинята на победата „Нике” и значката с лика на Патрона на Фондацията се връчват на заслужили и утвърдени специалисти и мениджъри в българското застраховане и осигуряване. Това са лица, които в хода на годините със своите професионални, иновативни и лидерски качества, с креативен дух, експертиза, почтеност, хуманност и позитивни нагласи за интелигентно надграждане са допринесли изключително много за европейската промяна и развитието на модерното предприемачество, в аспекта на приоритетите, бизнес средата и градивните ценности на бъдещето.”- сподели  проф. Нено Павлов, председател на УС на фондация  „Проф. д-р В. Гаврийски“        

Останалите носители на националния приз на фондация  „Проф. д-р В. Гаврийски“ за 2020г. са както следва:

Национален приз „За цялостен принос в развитието на българското застраховане”

проф. д-р. Стоян Проданов - Изпълнителен директор на ЗД „Бул Инс” АД и Ръководител катедра „Финанси” в Стопанска академия – Свищов.

Национален приз „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване”

Мирослав Маринов - Изпълнителен директор на Пенсионно-осигурителна компания ”Доверие” АД.

Национален приз „За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането”

Михаил Антонов - Управител на Застрахователен брокер „АВВИ” ООД.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама