Радев: Гешев пази на всяка цена правителството и определени олигарси

12:34, 01 окт 20 / Политика 25 2112 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Системното погазване на закона и общественият интерес от страна на главния прокурор, в неговия стремеж да пази на всяка цена правителството и определени олигарси и да атакува неудобните, уронва устоите на правовата държава и изисква реакция от цялата правосъдна система. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещение във Великотърновския университет.

Съюзът на съдиите призова за процедура за предсрочното освобождаване на Иван Гешев

Вчерашният доклад на ЕК констатира очевидни от години проблеми за българите. Когато коментираме Доклада, трябва да си даваме сметка, че колкото той е критичен за нас, толкова е самокритичен за ЕС, защото е самопризнание за дългогодишен провал в борбата срещу корупцията“, посочи държавният глава, цитиран от БГНЕС.

Стари проблеми в нов доклад

Продължаването на Механизма за сътрудничество и проверка, дори и под различна форма, е доказателство, че правителството не получава европейска индулгенция, именно заради провала си с корупцията“, подчерта Радев.

Моята признателност и подкрепа е за всички граждани, които спряха да чакат констатации и решения отвън за справяне с политическата корупция, с лошата медийна среда, с олигархичните зависимости, с безконтролността на главния прокурор и се борят така, че да си върнат държавата“, каза още президентът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама