Облачно и дъждовно в четвъртък

07:00, 01 окт 20 25 1624 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В четвъртък над Северна България облачността ще е значителна, на места с превалявания от дъжд, докато над Южна ще бъде предимно слънчево, но на места ще има по-значителни временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина все още временно силен западен вятър, който към края на деня ще отслабне значително и ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, а максималните - между 19 и 24, в Северна България малко по-ниски - между 16 и 19 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността по северното крайбрежие. Ще духа умерен до силен западен вятър, който привечер ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са между 22 и 23 градуса. Температурата на морската вода ще е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има променлива облачност, а на места по най-високите части ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13, на 2000 метра - около 5 градуса.

В петък сутринта ще бъде и доста хладно, минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, по-ниски във високите полета в Западна България. На места в низините и котловините видимостта ще е намалена.

В събота времето ще е предимно слънчево. От юг-югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите значително ще се повишат, в събота максималните ще са между 25 и 30 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама