Протестиращи замериха с яйца Караянчева в Благоевград

21:07, 29 сеп 20 / Политика 25 3811 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Протестиращи освиркаха и замерваха с яйца председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя пристигна в Благоевград за партийна среща, лъдето беше посрещната със скандирания "Оставка", "Мутри" и "Боклуци". Тръгна към протестиращите с идеята да разговаря с тях, но те започнаха да я замерват с яйца и тя се отказа.

Тя обясни, че ще направо втори опит да разговаря с тях след партийното събитие, защото има аргументи в подкрепа на правителството. 

Караянчева заяви, че не съжалява за думите си на партийно събиране в Лом преди дни, когато заяви, че протестиращите срещу правителството не би трябвало да ползват от метрото и магистралите, които са построени от "лошия Борисов". По думите ѝ на подобни предизборни срещи се говори по-емоционално, защото е трябвало да надъха партийните редици.

На прощаване - отново "Оставка"

След продължилото малко над час партийно събитие протестиращите изпратиха Караянчева отново с викове "Оставка".

На няколко пъти НСО сменяше позицията на автомобила, с който се придвижваше председателят на НС, тъй като протестиращите се опитаха с жива верига да я блокират. По тях тичаха полицаи и протестиращипредаде БГНЕС.

Част от демонстрантите настояха да разговарят с Караянчева и я призоваваха да отиде при тях. 

Един от протестиращите попита "Г-жо Караянчева вашето мълчание отговаря ли на председател на Народното събрание?", друг извика: "Г-жо Караянчева, вие сте срам“.

"Как да разговарям с тях? Има яйца, те хвърляха яйца!", заяви Караянчева на въпроса дали ще спази обещанието си за диалог с протестиращите.  

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:06, 30 сеп 20

Тези глупаци не трябва да си хвърлят яйцата, а да вземат две тухли и да си ги чукат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама