Betindex: Как ще изглежда битката за титлата в България през сезон 20/21?

14:20, 29 сеп 20 / Спорт 25 2306 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Лудогорец и всички останали. Свикнахме с тази представа за българския футболен шампионат, която се повтаря неизменно вече 9 поредни години. Разградският клуб вече изравни рекорда на ЦСКА от 50-те и 60-те години на миналия век по последователно спечелени титли, като се е прицелил в края на кампания 2020/21 да стане първият отбор у нас с 10 поредни шампионски триумфа. Ако погледнем коефициетите в бет365 България отново има ясно изразен фаворит за първото място, но в битката в първенството в никакъв случай не е предрешена. 

Лудогорец е уязвим, а това се видя ясно в първия мач срещу смятания за основен конкурент тим на ЦСКА София. В дербито на стадиона в Борисовата градина домакините направиха пълен обрат, след като допуснаха първия гол. Пропуските на Али Соу лишиха „червените“ от трите точки, а гостите от Разград успяха да избегнат поражението. Но тази среща демонстрира, че разликата в класите между Лудогорец и ЦСКА се свива все повече.

Берое дава изненадваща заявка

Клуб с треньор като Димитър Димитров-Херо може да се окаже сред реалните претенденти за титлата. Не сме свикнали да поставяме Берое в компанията на отборите, които имат шанс за първото място, но стартът на старозагорци направи впечатление. „Зелените“ от града под Аязмото оглавиха класирането след първите 6 кръга, в които спечелиха 4 победи и записаха 2 равенства. Отборът на Херо е хомогенна смес от местни играчи и сполучливи чуждестранни попълнения, която може да се създаде проблеми на всеки и да победи всеки. Включително и Лудогорец.

Като стана дума за успешната комбинация между български и вносни футболисти, в Локомотив Пловдив вече се видя, че формулата е открита. „Черно-белите“ триумфираха в два поредни сезона с националната купа, но в лигата все нещо им убягва. Колоритният бос на Локо Христо Крушарски няма проблеми да си пожелае титлата, въпросът е дали Бруно Акрапович може да трансформира „смърфовете“ от турнирен в шампионатен боец.

Трябва ли да бъде отписан Левски

Месеци наред на „Герена“ водят борба с финансовите проблеми, които поставиха под въпрос съществуването на клуба. При тази тежка ситуация приоритетът на Левски е оцеляването, а не толкова присъствие в челото на класирането. След трудно начало „сините“ записаха три поредни победи, но все срещу отбори от долната част на таблицата. Левски по всяка вероятност ще си гарантира място в първата шестица, но заради сериозните промени може да изостане твърде сериозно от върха, докато процесите на стадион „Георги Аспарухов“ се стабилизират.

Да се върнем на Лудогорец. Шампионите не за първи път стартират колебливо в първенството, така се случи и сега – изненадваща загуба с 1:3 още в първия кръг при визитата във Враца. И всеки сезон ставаме свидетели на това как конкурентите, които са взели ранен аванс, окапват по средата на трасето, а „орлите“ от Разград намират своето постоянство, печелят мач след мач и накрая безпроблемно вземат титлата. На този етап няма чак толкова сериозни индикации, че през сезон 20/21 ще бъде по-различно. Но дали някой измежду ЦСКА, Берое или Локо Пловдив (а защо не Левски напук на всички черни предсказания) няма да сложи край на тази тенденция? Отговора ще научим през пролетта, когато се решава всичко в българския футбол.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама