Жълт код за силен вятър в сряда

07:00, 30 сеп 20 25 1599 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Жълт код за силен вятър е в сила в 14 области от Западна и Централна България в сряда.

Ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. На места в северозападните райони ще има превалявания от дъжд. Минималните температури ще са от 9 до 14 градуса, а максималните - между 18 и 23 градуса.
 
Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по северното крайбрежие до силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха между 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода е около 24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива. По-значителна ще е над западната част на Стара планина и на места там ще превали дъжд, над 2000 метра - слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В четвъртък ще има променлива, често значителна облачност. На места, главно в Северна България ще има и слаби превалявания. Вятърът ще е остане от запад-северозапад, ще отслабне и в Дунавската равнина ще е до умерен. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, а максималните - между 19 и 24 градуса. В петък ще преобладава слънчево време. Сутринта на места в котловините видимостта ще е намалена. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама