Едва 4 на 1000 паралелки в страната са карантинирани

11:10, 28 сеп 20 25 3003 Шрифт:
Автор:

"4 на 1000 паралелки в страната са карантинирани от началото на учебната година, заразените са съответно 0,01% от учениците и 0,09% от учителите, без да се смятат 16-те учители в Габрово, които са първия клъстер в учебно заведение на заразата", съобщи във Варна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той коментира, че присъственото обучение ще остане, а електронно ще се обучават само контактните на заразените паралелки и ученици.

Не предвиждаме цялостно преминаване на системата към обучение в електронна среда. Да се надяваме, че няма да имаме значително увеличаване на общия брой на заразените. Министерството на здравеопазването каза, че ще има прагови стойности, при които те се дават предписания за преминаване към обучение на електронна среда, но те ще бъдат значително по-високи от сегашните“, обясни министърът на образованието.

От днес училище „Райчо Каролев" в Габрово преминава към частично онлайн обучение заради 16 учители с положителни проби за COVID-19. Тази сутрин в класните стаи са влезли само децата от първи до трети клас. Междувременно продължава и тестването на непедагогическия персонал там.

Ученик от професионалната гимназия „Лубор Байер“ в Стара Загора също е дал положителна проба за коронавирус.

58 са новите случаи на коронавирус у нас при направени над 1100 теста. Това прави малко над 5% положителните проби.

Така броят на потвърдените случаи вече надхвърля 20 000.

Един милион жертви на коронавируса в света

7 души са починали, показват данните на Единния информационен портал. Излекуваните са 16.

Настанените в болница са вече близо 800, от които в по-тежко състояние и в интензивни отделения са 41 носители на вируса.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама