Цветан Цветанов се извини за думите си "няма кой да ме накаже"

19:00, 25 сеп 20 / Политика 25 1637 Topnovini
Снимка: Юлиан Тодоров

Извинявам се за думите си "няма кой да ме накаже". Това заяви в предаването "Студио Actualno" бившият втори в ГЕРБ и лидер на партия "Републиканци за България" Цветан Цветанов. Той коментира думите си в "Панорама" по БНТ от март 2019 г. по повод подадената от него оставка в контекста на скандала "Апартаментгейт".

"Тези думи бяха интерпретирани и взети от контекста на целия разговор, който имах в "Панорама". Действително се извинявам за тези думи, ако са били възприети по буквален начин, че действително съм изразил мнение, че няма кой да ме накаже", обясни Цветанов.

Той бе категоричен, че към онзи момент е взел лично решение да напусне Народното събрание.

"Това беше контекстът и начинът, по който се изразих: че аз съм взел решение да напусна парламента, а не че някой ме е накарал да го направя", посочи още Цветанов.

Той обясни, че всичко, което е направил по отношение на покупката си на жилище, е да замени два апартамента за един.

"Разликата от 39 кв. метра, която се получава, е закупена по банков път със 100 000 лв. Всичко е изяснено, всичко е ясно и всичко е направено максимално прозрачно", коментира бившата дясна ръка на премиера Бойко Борисов.

"Никога и по никакъв повод, нито някой от семейството ми, се е облагодетелствал с някакви ръководни позиции или позиции, които са получени, като развитие след моето избиране и влизане в парламента, или участие в изпълнителната власт. Няма нещо, което да съм направил в политиката, което да е било в ущърб на принципите и прозрачността", подчерта Цветан Цветанов. Управлението на премиера Борисов Според Цветанов проблемът в партия ГЕРБ е, че там никой не казва различното мнение.

Политическа партия „Републиканци за България“ ще бъде учредена на 27 септември

"Никой не казва това, което има като усещане и това, което получава като обратна връзка от обществото. Всеки се съобразява с това, което казва един човек в партията", коментира ситуацията в партията на Борисов бившият ѝ заместник-председател.

Цветанов счита, че страната ни в момента е във външна изолация. "Вие виждате, че няма единна позиция на Европейската народна партия в защита на Борисов. За всички е ясно, че това управление в момента е непрозрачно. Това управление доведе до състояние, в което хората и бизнесът вече се страхуват да не бъдат атакувани по институционален път от когото и да било", каза Цветанов.

Той не изключи някой да използва дори държавния ресурс, за да дискредитира неговата партия "Републиканци за България" още в зародиш. Цветанов подчерта, че членовете на политическия му проект са солидарни с демократичната общност и искат предсрочен парламентарен вот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!