БСП с амбициозна цел - 1 милион гласа на изборите

10:00, 25 сеп 20 / Политика 25 2396 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Оттук нататък пред БСП има една единствена цел – спечелването на парламентарните избори. Това каза пред БНР депутатът Антон Кутев. По думите му това всъщност означава „не по-малко от 1 милион гласа“.

„Сега нашата цел не може да е друга – при разкапан ГЕРБ, при цялата тази ситуация на протести, при това несъгласие на обществото да живее по начина, по който живее, БСП не може да си поставя по-малка цел от 1 милион гласа. Това трябва да бъде нещото, за което всички работим оттук нататък.“ Това според Кутев ще стане „като събереш вътре партията и тя стане наистина бойна единица, готова да реагира“.

„Ако БСП върши работата си, би могла да даде единственият шанс на България за някакво стабилно управление“, подчерта Антон Кутев.

Припомняме, че последното социологическо изследване на "Галъп Интернешънъл" показа, че ЕРБ и БСП са с изравнени сили, като дори левицата е с лека преднина. В същото време обаче всяка от двете партии събира подкрепа от едва  около 13% от гласуващите.

Настроенията преди Националния съвет

Доста дълго бяхме потънали в този процес на вътрешни междуособици, призна Кутев преди предстоящия конгрес на партията. В БСП Националният съвет винаги е имал ключово значение на коректив, посочи той.

„Вярвам в това, че Националният съвет ще има своите възможности за въздействие и нито ще бъде абсолютна пионка, машата на председателя, още по-малко би трябвало да бъде опозиция.“

"Оскарчета" и разделение в БСП на първия пленум след преизбирането на Нинова

Кутев не очаква съществени промени в Националния съвет и отбеляза, че „той ще продължи на едно 60% да си поддържа лидера, който и да е този лидер“.

БСП не може и не бива да става лидерска партия, независимо от начина на избор на председателя, отбеляза още депутатът от левицата.

Според Антон Кутев прекият вътрешнопартиен избор на председател е имал мотивиращ ефект и е задвижил партията отвътре. „Корнелия Нинова в момента може да направи нещата така, че БСП да тръгне много по-сплотена напред. Този избор трябва да бъде преломната точка, от която БСП да тръгне напред и нагоре много по-силно и сигурна“, смята Кутев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама