Спецпрокуратурата даде на съд бившия кмет на Костенец

09:20, 24 сеп 20 25 1897 Шрифт:
Редактор:

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт за подкуп срещу бившия кмет на Костенец Радостин Радев и бизнесмен, спечелил обществена поръчка, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

В периода от февруари до 14 юни 2019 г. Радостин Радев в качеството си на длъжностно лице и в съучастие с бизнесмена И.П., предложил дар в размер на 30 000 лева на общински съветник в Костенец, за да осигури приемането на решение по изпълнението на обществената поръчка. А именно, подписването на запис на заповед от името на общината и в полза на Държавен фонд „Земеделие“ за 50-процентово авансово финансиране на изпълнителя по проекта за обновяване на материалната база на местното училище „Св.Св. Кирил и Методий“. С това общината поемала отговорност по изпълнението на проекта на обща стойност 1 148 977,17 лева.

Отмениха отстраняването на кмета на Костенец

Кметът бил в конфликт с много от общинските съветници и не очаквал необходимата подкрепа за решението, а бизнесменът-строител не разполагал със средства за започване на работа и поел ангажимент да осигури въпросните 30 000 лева. Тъй като не могъл да осигури и тях, издал от свое име запис на заповед за сумата в полза на общинския съветник.

На бившия кмет на Костенец е повдигнато и обвинение държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие в служебната му каса без надлежно разрешение.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама