Намериха 2-годишния Мехмед от Якоруда

19:46, 24 сеп 20 25 5000 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Полицията откри 2-годишния Мехмед Юркин, който изчезна вчера от двора на дома си в Якоруда. Момченцето е намерено живо и здраво в съседното село Бунцево, съобщи БГНЕС.

За момента не е ясно как е стигнало до там, тъй като става въпрос за повече от 13 км разстояние. Детето е открито от горски служител. Мехмед е бил в добро състояние с охлузвания по ръцете.

„Открито е в местността Малката река, в землището на село Бунцево, на около 20 км от къщата. Важното е, че детето е живо и здраво. Как е стигнало до там, тепърва имаме много работа. Нямаше следа допреди половин час. За 2-годишно дете е доста отдалечено място”, каза комисар Дойчин Дойчинов, директор на ОДМВР-Благоевград.

В издирването му се включиха над 70 полицаи, пожарникари, жандармерия, следови кучета и доброволци. Проверяваха се адреси на роднини в Якоруда и Велинград. На място беше и районният прокурор на Разлог. 

Малкият Мехмед изчезна, докато играел на двора. С него е бил дядо му, който седял на 50 метра от дома на внука си. Момченцето казало, че се връща при майка си към къщи и буквално се изпарило. Бащата е бил на работа. Семейството има общо четири деца, живеят в къща в непосредствена близост до гората над града.

Родителите на 2-годишния Мехмед се страхуваха, че е отвлечен. А полицията работеше по всички версии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама