Филмът „Тръгваме на училище – Вирусът – НЕ“ показва на децата как да останат здрави

17:30, 23 сеп 20 25 3910 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Краткият образователен филм „Тръгваме на училище – Вирусът - НЕ“ показва на децата по достъпен начин кои са най-важните правила, които през следващите месеци трябва да спазват в училище, за да се предпазят от вируси в настоящата пандемична ситуация. Филмът разиграва по забавен начин най-важното, което децата да спазват, за да останат здрави.

Разпространява се безплатно и е предназначен за малки и големи ученици, родители и учители, както и организации и институции, работещи с училищата и детските градини в страната. Със забавни истории и весела запомняща се песничка, филмчето има за цел да помогне активно в нелеката задача за промяна на поведенческите навици на учениците, особено на най-малките, които трудно разбират и запомнят сложните правила за безопасно присъствие в учебните заведения.

Снимка: Рекламна агенция McCann Erickson Sofia

Инициатори и участници в създаването на кратките истории и песничката са актрисите Здрава Каменова и Йоана Буковска с помощта на екип приятели и колеги. Идеята за този малък филм се роди само седмица преди първия учебен ден, когато в разговор с моите деца, които тази година ще бъдат във втори клас, се опитах да им разясня какви ще са новите норми за поведение в училище във връзка със създалата се вирусна пандемична обстановка в целия свят“ разказва Йоана Буковска. „И тогава с моя съпруг осъзнахме, че за всички деца в България това ще е една много различна година в училище. Събрахме се с моите колеги професионалисти, за да създадем този клип с надеждата да бъдем от полза, без да ставаме излишно строги. Надявам се да сме успели“.

Филмът е подкрепен от министерствата на образованието и на здравеопазването. Кампанията се подпомага безвъзмездно от рекламна агенция McCann Erickson Sofia

Какво трябва да знаят родителите с деца в училище или детска градина по време на COVID-19

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама