Облачно в четвъртък, но температурите остават високи

07:00, 24 сеп 20 25 1497 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В четвъртък облачността ще се задържи значителна. Около обяд от запад ще започне да се разкъсва и след обяд, над северозападната част от страната ще намалее до предимно слънчево. Над планинските райони и на места в Горнотракийската низина ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад и ще е слаб до умерен, в крайните източни райони ще е от югоизток. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 22-25 градуса. Температурата на морската вода е около 23. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, в масивите от Южна България след обяд купесто-дъждовна. На места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21, на 2000 метра - около 13 градуса.

В петък ще преобладава слънчево време, с купеста облачност след обяд, почти без валежи. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Топло време с максимални температури, близки до 30 градуса. В събота времето ще бъде доста динамично. Южният вятър временно ще се усили, особено в Източна България и в районите в близост до северните склонове на планините. Минималните температури ще са високи: до 15-20 градуса, а дневните в Източна България ще надхвърлят 30. В следобедните часове над много райони в Западна и Централна България, а привечер и над Североизточна, ще се развие значителна купеста облачност. Повишава се вероятността за локални интензивни валежи и гръмотевици, значителни по количество на места в Западна България. От запад ще започне понижение на температурите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама