Партията на русофилите факт до края на годината

08:22, 23 сеп 20 / Политика 25 2013 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Българските русофили ще регистрират своя партия до края на годината. Това стана ясно след провелия се конгрес на Национално движение "Русофили". Амбицията е новата организация да участва в предстоящите парламентарни избори.

Българските русофили подготвят партиен проект

„Смятам, че тези ценности, които ни обединяват с Русия, са ценностите, които ще спасят България. Нашата партия е едно естествено продължение на това културно русофилство, на което аз много държа“, каза в ефира на bTV Николай Малинов, лидер на движение „Русофили“, който ще оглави партията.

„Когато започнах с русофилството, то беше срамежливо, а сега вече е един фактор в България. Има едно влияние, което показва на света, че Русия и България са заедно. След удара на прокуратурата се разбра, че без партийна защита това културно русофилство не може да съществува. Периодът на спокойното културно русофилство приключи“, каза Малинов.

Проверка на ВСС по случая "съдия Миталов" се бави заради коронавируса

Светлана Шаренкова, председател на форум „България – Русия“ коментира идеята за създаването на партия на русофилите у нас.

„Ако има такава идея, смятам, че това е провокация по отношение на русофилството, което е национална кауза. Партиите са свързани с управлението на България, докато русофилството е ценност. Не подкрепям такава партия. Категорична съм, че русофилството не трябва да се партизира“, каза Шаренкова.

Николай Малинов се съгласи с тезата, че русофилството не трябва да се партизира. По думите му обаче те ще надграждат русофилството с новия партиен проект.

„Смятам да напусна „Русофили“, тъй като много държа на културното русофилство и то трябва да остане надпартийно. Ще правя политически проект с тези русофили, които не са част от ГЕРБ, БСП, ДПС или други партии. Основната ни идея е мирът и сътрудничеството“, уточни Малинов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама