Скандал на "Тур дьо Франс": Арести след финала, допинг в стаите на участници

12:15, 22 сеп 20 / Спорт 25 2833 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Обиколката на Франция завърши в неделя със сензационната победа на 22-годишния словенец Матей Погачар. Само ден след финала на най-известното колоездачно състезание обаче френските власти извършиха арести на служители на един от отборите, съобщи сайтът Gong.bg.

Прокуратурата е направила обиск в офисите, колите и хотелските стаи на отбора Аркеа-Самсик в курорта Мерибел. Били са открити допинг и други стимулиращи вещества. Според официалното известие от властите, иззети са множество медикаменти, а някои от тях са в забранения списък. Френските медии информират, че са били задържани част от медицинските служителите на отбора.

Тримата най-важни колоездачи на тима са били разпитани. Това са колумбийците Наиро Кинтана, брат му Дайър и Уинър Анакона. 30-годишният Наиро Кинтана е едно от най-големите имена в колоезденето през последните години. Той спечели спечели "Джиро д`Италия" през 2014 и "Вуелта а Еспаня" две години по-късно. През 2013 и 2015 г. завърши на второ място в генералното класиране на Тур дьо Франс, а през 2016-а стана трети.

Запознати твърдят, че именно Наиро Кинтана е бил основната цел на разследването. През тази година колумбиецът премина от Аркеа-Самсик, след като в предишните седем години караше за Мовистар. След две падания в различните етапи той загуби шансовете си за атака на победата в Тур дьо Франс. Кинтана завърши 17-и в генералното класиране, най-слабият му резултат в едно от трите големи колоездачни състезания след Вуелтата през 2012 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама