Чужденци се оплакват от хаос заради COVID-мерките на летище "София"

21:58, 20 сеп 20 25 2803 Шрифт:
Редактор:

Чужденци се оплакаха от хаос заради COVID-мерките на летище "София". Те твърдят, че им било позволено да летят до България, но след това властите ни отказали да ги допуснат в страната.

Американецът Ник Мадок твърди пред bTV, че е заключен в стая на летището от петък: „Това е като арест. Няма друг начин, по който да го опиша. Има легло тук, на което спя. Прозорците са с решетки. Наистина е мръсно, вижте наоколо. Това е тоалетната, няма дори тоалетна хартия. Не съм виждал или преживявал подобно нещо досега. Когато пристигнах тук, имаше още 6-7 души, натъпкани по стаите“.

Ник пристига в България, за да прибере своя кемпер.  Оставил го тук през април, когато, заради пандемията, прекратява пътешествието си у нас и в региона.

Преди три седмици разбира, че кемперът му е потрошен. От застрахователната компания казват, че ще му платят обезщетение, но само ако лично подаде жалба в полицията у нас.

Разбити бяха прозорците, лампи, огледала, ритано е предното стъкло. Бях уверен, че когато пристигна, мога да изляза от летището, да взема вана си, да подам жалба и да стигна до Сърбия в рамките на 48 часа. Самолетната компания каза - да, това е възможно“, допълни Ник Мадок.

Българските власти на летището обаче не го допускат и така попада в тази стая. Не заради риск от COVID, имам негативен тест, направен в Истанбул 6 часа преди кацането ми, а просто, защото съм американец“, каза още Ник Мадок.

8000 самолета ще са нужни за доставката на коронавирусни ваксини по света

С медията са се свързали и граждани на Бразилия и Колумбия, които твърдят, че са попаднали в същата ситуация и условия.

От МВР и външното ни министерство обясниха, че изпълняват заповедта на здравния министър от 31 август. Според нея лица и от трите страни не могат да влизат у нас до края на септември.

От „Гранична полиция“ отговориха, че стопанисват помещенията, в които се настаняват чужденците и че те са изградени по протокола на Шенген

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама