Деница Сачева станала член на ГЕРБ, след като не я приели в ДСБ

16:20, 17 сеп 20 / Политика 25 2026 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

В интервю за bTV социалният министър Деница Сачева роди поредния бисер, определяйки коментарите на Христо Иванов по неин адрес като „разговори с дъх на яхния“ и заедно с това съобщи новината, че е станала член на ГЕРБ, след като не е била приета в ДСБ.

Големите кавички

Деница Сачева се върна към 2013-та и 2014-та година, когато е решила да се занимава с политика: „Тогава бях кандидат за народен представител на ДСБ, участвах в предизборната кампания със собствени средства. Подадох молба за членство в ДСБ, не бях приета в ДСБ“, каза социалният министър.

По повод коментирания отказ заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев написа само "Съжалявам..." във Фейсбук.

Сачева също се включи с публикация във Фейсбук, след като признанието ѝ привлече вниманието на медиите и поясни, че през 2013 година е била поканена да води листата на ДСБ в Хасково като представител на гражданската квота.

Да, целият ми съзнателен живот е минал в десния спектър на политиката макар и като безпартийна до миналата година. Да, след като ДСБ остана извън парламента през 2013 г., в най-трудния за тях период подадох заявление за членство в партията (за първи път в живота си) – отговор не получих, написа Сачева.

Призна също, че в миналото е критикувала  ГЕРБ по отделни казуси, но смята, че оттогава партията се е развила към по-добро. Министърът на социалната политика написа и че резултатите от нейната работа вече са добре известни и ще продължи в този дух.

В интервюто за bTV Деница Сачева заяви и че се обмисля преизчисление на пенсиите, като предложението ѝ предстои да бъде обсъдено на Коалиционен съвет.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама