Нова версия за отравянето на Алексей Навални

20:13, 17 сеп 20 / Свят 25 3397 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Алексей Навални е бил отровен с бутилка с вода в хотелската си стая в сибирския град Томск, а не с чай на летището – както се предполагаше по-рано. Новата версия за случилото се с руския опозиционер беше разпространена във видео от негови сътрудници на личния му профил в Instagram, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

Припомнемя, че опозиционерът припадна по време на полет от Сибир на 20 август. Изследвания показаха, че Навални е бил отровен с нервнопаралитичното вещество "Новичок". Той беше транспортиран за лечение в берлинската болница „Шарите”. Според екипа на Навални той е бил отровен по заповед на Путин – обвинения, които Кремъл категорично отрича.

Междувременно Германия е поискала помощ от Агенцията за забрана на химическите оръжия за отравянето на Навални с "Новичок". Експерти от агенцията вече са взели биомедицински проби за изследване в сертифицирани лаборатории.

Навални планира да се върне в Русия

Днес стана ясно, че Навални е номиниран за Нобелова награда за мир от международни учени. Новината бе съобщена от проф. Сергей Ерофеев от Рътгърския университет в Ню Джърси.

Според конституцията на Нобеловата фондация кандидатът може да бъде номиниран от университетски ректори, професори по социални науки, философия, история, право и теология. След това членове на парламенти и правителства на различни държави, членове на международни съдилища, директори на научноизследователски институти за световна и вътрешна политика, лауреати на Нобелова награда за мир, членове на съвети на организации, получили Нобелова награда за мир, както и членове и съветници на норвежкия Нобелов комитет.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Твърд , където трябва 21:36, 17 сеп 20

И щото е против Путин , сега да го направим герой , като оня - едноръкия чеченец . А иначе Навални е най-върлият руски шовинист и ако дойде /теоретично/ на власт , ще разкаже играта на цял свят ! Това го знаят в Европа и САЩ , ама сега по принцип пискат .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама