Допълнително възнаграждение за учителите, които работят дистанционно с ученици

10:47, 17 сеп 20 25 2282 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Учителите ще получават допълнително възнаграждение за работата с ученици, които са останали да учат дистанционно. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той участва в четвъртата национална конференция „Образование 4.0“. Тема на дискусията са предизвикателствата на дистанционното обучение по време на извънредното положение заради пандемията от COVID-19, както и приоритетите по отношение на онлайн образованието.

 
"Учители ще работят алтернативно с учениците, диагностицирани с коронавирус – с виртуална връзка в реалната класна стая. Ще има допълнително възлагане на задачи и консултации с учителите", коментира той, цитиран от БНТ.

"На децата, които са останали под карантина, днес трябва да им бъде предоставено компенсаторно обучение от училищата. Това означава в общия случай индивидуална работа. Във всеки един клас те са единици, така че учителите ще работят допълнително с тях", поясни министърът.

Едната възможност за децата е да се включат във виртуалната класна стая, но това по-скоро ще бъде пасивно участие в часа, тъй като учителят ще работи с децата в реалната стая. Другата възможност е допълнително възлагане на задачи.

"Трябва да свикнем с мисълта, че ще имаме болни учители и ученици", допълни Вълчев. По думите му тепърва ще има още случаи на коронавирус в училища, но не се очаква бум.

280 деца са подали заявления да се обучават дистанционно по здравословни причини, други 220 по желание. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама