Стартира извънредна проверка на „Топлофикация София“

17:01, 16 сеп 20 25 2074 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Извънредна проверка на „Топлофикация София“ започва Министерството на енергетиката. Проверката е свързана с дяловото разпределение на топлинна енергия.

Освен „Топлофикация София“ в срок от 15 дни ще се инспектират и дружествата Техем Сървисис” ЕООД, "Бруната" ООД, "Нелбо" АД, "Термокомплект"  ООД, "Топлоконтрол"  ООД, "МХ Елвеко" ООД, съобщават от енергийното министерство.

Бизнесът обвини „Топлофикация“ в „нагла кражба“, от дружеството отрекоха

Проверките тръгват след серия от сигнали в Министерството на енергетиката, че топлинните счетоводители са предоставили изравнителни сметки след законовия срок - 15 юли. По този повод министърът на енергетиката Теменужка Петкова е препоръчала на Асоциацията на топлинните счетоводители да удължат срока за възражения на изравнителните сметки до 30 септември включително.

Апел към Топлофикация София“ отправи и омбудсманът Диана Ковачева, която призова за публично публикуване на цените за дялово разпределение на топлинната енергия. По нейни думи дружеството не е публикувало на страницата си в интернет информация за битовите си клиенти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама