Откриха опасни вещества в бившия торов комбинат „Химко”

19:42, 15 сеп 20 25 2768 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Откриха близо 4 и половина тона опасни вещества в бившия торов комбинат „Химко” край Враца. Инспектори от местната регионална екоинспекция се натъкнали на отровните вещества, затворени в 15 варела, по време на проверка. Става дума за токсичния химикал трихлоретилен, съобщи Нова телевизия.

„С цел недопускане замърсяване на околната среда на настоящия собственик на завода „Инвестбанк“ АД е дадено предписание залежалите химикалите да бъдат класифицирани като опасни отпадъци, които да бъдат предадени за транспортиране и третиране на лица, които имат разрешение за обезвреждане на опасни отпадъци и притежават необходимите документи по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците”, уточниха от инспекцията.

Към момента няма опасност за хората или от екологично замърсяване. Канцерогенните химични вещества се съхраняват в склад с ограничен достъп. Техните опаковки са във видимо добро състояние и с ненарушена цялост. Не сa установени течове и разливи на химикала по време на проверката. Обектът е с денонощна охрана и видеонаблюдение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама