Цветанов: Носех отговорност и решавах проблемите в ГЕРБ

09:30, 15 сеп 20 / Политика 25 2030 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Бивши кметове на ГЕРБ напуснаха партията, за да станат част от новата формация на Цветан Цветанов. А доскорошната дясна ръка на Бойко Борисов е готов да разговаря с всички партии с десни убеждения.

Цветанов гради структура и в Габровско

"Разговорите, които правя през последните няколко месеца, е да намеря съмишленици, които са за евроатлантическата насоченост на проекта, който правя. Водя разговори както с представители на ГЕРБ, които напускат партията, така и с хора от целия политически спектър - в център/дясно", каза Цветанов Цветанов в интервю за Bulgaria ON AIR.

По думите му в последните месеци хората получават сериозно разочарование.

Цветанов: След 1 октомври ще са ясни имената на представителите на “Републиканци за България”

"Много от тези хора, които са честни и с капацитет, представители на ГЕРБ в местната власт или в други области на страната, имат необходимите качества, но виждат, че всичко, което беше създадено през годините... за много кратък период ГЕРБ се превърна в най-мразената партия. Което е абсурдно и толкова голяма политическа грешка на тези, които днес управляват партията и тези, които управляват държавата", допълни бившият втори в ГЕРБ.

Цветанов продължава да гради структурите си в Благоевградско

Според Цветанов тази грешка се дължи на загубата от реалността.

"През всичките тези години, участвайки активно в стария политически проект, аз бях човекът, който първо носеше отговорност, имах постоянно комуникация и решавах проблеми, които те поставят както на местно, регионално, но така и на хората, които са присъствали както на приемни дни като депутат, така и на срещите, които съм правил в цялата страна", подчерта той.

Цветанов коментира, че структурирането на една партия е много къртовска работа. "Правителството изцяло се отклони от управленския си стил, който имахме в първия мандат и когато аз бях депутат в изпълнителната власт", категоричен е Цветанов.

Бивши кметове напускат ГЕРБ, за да станат част от формацията на Цветанов

"Процесът и спиралата, в която влезе ГЕРБ, тази промяна на поведението при тези обществени констатации и протестите отвън - партията ще загуби страшно много. Прогнозата, която аз мога да дам е, че те ще получат под 500 000 гласа. А колкото по-дълго управляват - те могат да паднат и доста под тези гласове", каза още основателят на "Републиканци за България".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама