Ако не се съберат 160 гласа, правителството ще доизкара мандата си, съобщи Тома Биков

11:42, 13 сеп 20 / Политика 25 2058 Topnovini
снимка: БГНЕС
"Една оставка крие рискове за икономическата ситуация в страната, която ще се усложни, при положение, че няма да бъдат приети актуализация на настоящия бюджет, нов бюджет за следващата година. Никакви гаранции няма, че след избори ще има бързо съставяне на правителство или изобщо съставяне на правителство", заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 
 
Той отново потвърди виждането на управляващите, че изборите трябва да са редовни, а не предсрочни. "Нормалната ситуация е едно правителство да завърши мандата си, след което да отиде на избори. В настоящия случай става дума дали изборите да са декември, или да бъдат март месец", каза той.

По думите му, позицията на ГЕРБ се формира от желанието в следващите месеци, до Коледа, да бъде подготвена следващата финансово-икономическа година за всички граждани. "Хора останаха без работа още това лято, всички те трябва да могат да разчитат на държавата и през следващата година, независимо кой ще бъде на власт", каза Биков.

Той обясни, че ако има гласуване за свикване на Велико народно събрание, правителството ще подаде оставка и ще се отиде на избори, които може би ще се изтеглят с 1-2 месеца назад. Ако не се съберат 160 гласа, правителството ще доизкара мандата си.

Във връзка с огласените социологически проучвания, представящи отлив от подкрепа за ГЕРБ, Биков коментира, че ситуацията е много динамична и съвсем не е сигурно, че и на изборите картината ще е такава.


1 коментар
Бай Поразяващата ръка 16:03, 13 сеп 20

Тоя ибрикчия пак вади клизмотрон !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!