Родители излизат на протест срещу маските в училищата

09:12, 13 сеп 20 25 2533 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Два протеста против маските и изолаторите в училище готвят родители преди старта на учебната година, съобщи bTV. Те ще се проведат на 14 и на 15 септември пред Министерството на образованито и здравното министерство в София. Демонстрации ще има и в други градове на страната.

Деца под 5 години да не носят маски, съветва педиатър

„Ние не сме някакви екстремисти. Борим се носенето на маски да бъде пожелателно, а не задължително“, заяви един от организаторите на родителския протест в София Милко Божанков.

Той аргументира искането на родителите с „ това, че няма нито едно клинично изследване в цял свят за това, че маските предпазват дори на 60%. За сметка на това има много клинични изследвания, които доказват, че маските вредят не само заради въглероден диоксид, но вредят емоционално и психологически на децата“.

Божанков е категоричен, че няма да пусне своите деца, които са в малките класове, с маски на училище. По неговите думи, ако имаше полза от маските, „те вече щяха да са унифицирани и от един материал“.

„Моите деца са се срещали с по-опасни вируси от COVID-19“, заяви друг организатор на родителския протест Лили Божков, която се тревожи повече от това, че маските ще „бъдат компрометирани“, тъй като ще падат на земята, а след това децата пак ще ги слагат на устата си.

Очаква се на родителския протест срещу маските в понеделник да с е съберат 500 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама