Извънредно положение в Луизиана заради тропическа буря

08:40, 13 сеп 20 / Свят 25 2549 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Губернаторът на щата Луизиана Джон Едуардс обяви извънредно положение поради оформилата се в Атлантическия океан тропическа буря „Сали”, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

„Тази буря може да има много сериозни последствия”, предупреди Едуардс, като посочи, че е възможно „Сали” да достигне силата на ураган, преди да достигне бреговете на Луизиана утре сутринта.

Ураганът „Лаура“ взе живота на шест души в САЩ

„Сали” се появи недалеч от крайбрежието на щата Флорида. Според Националния център за ураганите на САЩ скоростта на поривите на вятъра в бурята достига 18 м/с и тя се движи на северозапад с 12 км/ч.

Националният център обаче предвижда, че ветровете в бурята могат да достигнат 129 км/ч, а преминаването ѝ да предизвика наводнения по крайбрежието на Мексиканския залив. То може също така да наруши работата в нефтодобивните райони на Мексиканския залив.

Преди по-малко от две седмици Луизиана и Тексас бяха засегнати от урагана „Лаура”, чиито ветрове достигнаха 240 км/ч и предизвикаха сериозни щети, отбелязва Ройтерс. „Лаура” причини смъртта на 25 души в двата щата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама