"Бостън" отстрани "Торонто", НБА ще има нов шампион

15:19, 12 сеп 20 / Спорт 25 2403 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

"Бостън Селтикс" срещу "Маями Хийт" е финалът в Източната конференция от финалите на Националната баскетболна асоциация (НБА). "Келтите" стигнаха до тази фаза, след като надвиха миналогодишния шампион "Торонто Раптърс" след успех в седмия мач.

След 3:3 двата тима трябваше да решат кой да отиде на финал в седма среща. В нея "Селтикс" спечели с 92:87.

За последно "Бостън" игра финал в конференцията през 2018 г. срещу „Кливланд Кавалиърс“, но тогава в редиците на „Кливланд“ бе суперзвездата на НБА Леброн Джеймс, който реши срещите в полза на „Кавалиърс“.

Мачът с "Торонто" беше оспорван, като Фред ван Флийт изпусна тройка, с която можеше да изравни за 90:90 12 секунди преди сирената. След това Кемба Уокър вкара два наказателни изстрела, с които гарантира успеха на тима си.

Крилото на "Селтикс" Джейсън Тейтъм влезе в историята на НБА, като завърши с 29 точки, 12 борби и седем асистенции. Той стана едва вторият играч на 22 години, който вкарва повече от 25 точки, добавя 10 асистенции и има поне пет асистенции в решителен седми мач от плейофите. Преди него това е правил единствено Коби Брайънт.

На Запад плейофите още са в полуфинална фаза. "Лос Анджелис Лейкърс" води с 3:1 срещу "Хюстън Рокетс", а "Лос Анджелис Клипърс" с 3:2 срещу "Денвър Нъгетс".

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама