Артистът No Name ще увековечава велики българи в портрети

16:35, 11 сеп 20 / Култура и наука 25 1577 Юлиан  Тодоров
Снимка: Facebook/No Name Pop Art

Екстравагантният артист No Name, който рисуваше с кръвта си, ще увековечава български герои с помощта на своето изкуство.

Нестандартният артист с призрачна самоличност се завръща с нов проект, 7 години след като придоби популярност с оригиналните си картини, пише bTV.

No Name ще увековечи велики българи като Васил Левски и Христо Ботев чрез своите творби.

„Това ще са различни портрети до степен, която ти е трудно да възприемеш. Но ще са достойни да събудят любопитството на всички поколения“, казва артистът.

Идеята му хрумва, след като вижда портрет с лика на Апостола, захвърлен до кофа за боклук.

„Бесен съм, защото една снимка показва накъде се тръгнали като общество“, споделя No Name във видео, публикувано в интернет.

За по-малко от 10 дни то събра над 330 000 гледания във „Фейсбук“ и повече от 10 000 в YouTube.

No Name ще покаже първата си картина на 19 септември.

През 2012 и 2013 г. творбите на артиста станаха популярни в социалните мрежи и медиите, а псевдонимът му се превърна в нарицателно за ексцентричност. Лили Иванова, Кубрат Пулев, Бойко Борисов и Николета Лозанова бяха малка част от имената, които запълниха бялото платно на артиста.

Тогава No Name представи 10 поп-арт портрета на едни от най-известните българи, но не имената бяха най-интересната част.

Той използваше скъпоценни камъни, разкъсваше платното, само за да се появи друго лице отдолу, и рисуваше със своята кръв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи