Ден 65: Триото ще съди Караянчева

21:50, 11 сеп 20 25 3942 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

За 19:30 часа бе обявено начало на 65-я ден на антиправителствените протести в столицата. Днешните демонстрации са под надслов „ Нас не ни е страх, МУТРИ ВЪН“.

Днес за пореден ден протестиращите скандираха "мафия", "оставка" и "Борисов вън".

Снимка: БГНЕС

"Отровното трио" ще съди председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Причината - днешното й изказване, че мафията и олигарсите финансират ''Отровното трио'' и протестите. 

"В понеделник ще заведем граждански иск срещу нея за 3000 лева. Парите ще отидат в ИСУЛ за дарение", обяви от трибуната адвокат Николай Хаджигенов.

Ще има и трето Велико народно въстание, обяви Хаджигенов в минутите след 20:35 часа. Според него вчерашното "въстание" е било един от най-големите протести в последните 65 дни. Хаджигенов уточни, че според най-скромните изчисления вчера са присъствали около 60 хил. души.

Малко преди 20:00 часа. протестиращите блокираха движението по бул. "Цар Освободител".

Снимка: БГНЕС

Около 20:20 часа на стената на сградата на бившия партиен дом, от страната на фонтана пред президентството, започнаха да се прожектират кадри от телевизионното предаване "Господари на Ефира", в които бяха подбрани най-запомнящите се изказвания на премиера Борисов.

В 21:20 демонстрантите се отправиха на традиционното си шествие в посока "Орлов мост". В 21:45 движението при кръстовището на булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Цариградско шосе" бе блокирано. 

В сравнение с т. нар. "Велико народно въстание 2" от вчера, полицейското присъствие е значително по-малко и всъщност почти не се забелязва. Протестиращите също са осезаемо по-малко, като тази вечер на протеста има не повече от 300 демонстранти.

Вчерашният ден на „Велико народно въстание 2“ премина без напрежение и инциденти. На изградените КПП-та при претърсване на граждани полицията иззе множество забранени предмети - запалителни вещества, пиротехнически средства, както и играчки - пушка и меч. Арестуваха шестима – петима мъже и една жена, които по-късно бяха освободени.

Вечерта размерите на протеста започнаха да наподобяват размерите на демонстрациите от 2-ри септември, който протестиращите нарекоха „кървавия 2-ри септември“. Тогава бе денят на първото „Велико народно въстание“, които остана белязан от сблъсъци с полицията и множество арестувани и ранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама