Заглушиха Калоян Паргов по време на сесията на общинския съвет

11:55, 10 сеп 20 / София 25 1609 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Не искаме София да е на автопилот! Ступорът на Столична община по време на протестите допълнително, а може би и умишлено, утежнява движението и живота в града ни", каза лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в началото на първата есенна сесия на СОС. Изказването му беше заглушено и не бе излъчено онлайн във Facebook, където единствено се предават заседанията на местния парламент.

„Този сезон от работата на Столичния общински съвет започва в коренно различна обществено-политическа обстановка. Повече от 60 дни София е арена на борбата между статуквото и желанието за промяна. Само Столична община се държи като страничен наблюдател на случващото се в града ни“, посочи Паргов в декларация от името на групата на „БСП за България“.

Той припомни, че още в началото на август е предупредил кмета Фандъкова да не се опитва да мине инкогнито през бурята, която бушува в София, а и в цялата страна. Все пак тя е и заместник-председател на управляващата партия ГЕРБ.

Калоян Паргов обвини Фандъкова, че иска да мине инкогнито през бурята в София

„Да се прави, че случващото се в държавата не касае столицата и нейната управа, е абдикация от това, за което са я избрали - градоначалник. Ступорът на Столична община по време на протестите допълнително, а може би и умишлено, утежнява движението и живота в града ни. Това е недопустимо и неприемливо за хората в София“, заяви председателят на групата на БСП.  

Искаме през следващия политически сезон решения на реални проблеми – достатъчно места в детските градини и ясли, асфалтирани квартални улици, улично осветление, сигурност по софийските улици, яснота и прозрачност в сметките на „Топлофикация София“ и „Софийска вода“. Все неща, за които столичани не само трябва да плащат, а и имат право да знаят – какво, колко, кога и на каква цена получават. Столична община е длъжна да реши проблемите на софиянци, които всяка година дават своя дан в общинския бюджет. Всичко останало е политическо лицемерие“, посочи в изказването си лидерът на столичните социалисти.

„Групата на БСП в СОС, като конструктивна опозиция, ще се включи в търсенето и налагане на адекватните решения, които са в интерес на хората“, каза в заключение Паргов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама