Ще платят ли бургазлии за разрушаването на сарая на Доган?

18:42, 08 сеп 20 / Общество 25 1597 Шрифт:
Topnovini

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов публикува във Facebook констативен акт на Община Бургас от 20 август, според който собственикът на имота се задължава да премахне незаконната двуетажна постройка, изградена директно върху плаж „Росенец”.

В документа обаче извършителят на строежа е посочен като „неизвестен“, а строителни книжа липсват.


Снимка: FB / Hristo Ivanov

„В продължение на години летният сарай на Доган в парк „Росенец“ се разрастваше пред широко затворените очи на местни и държавни институции. Поставена под безпрецедентен обществен натиск, Община Бургас беше принудена да извърши крайно закъсняла проверка на комплекса, който се оказа пълен с редица незаконни постройки“, припомни Иванов.

Прокуратурата обяви „летните сараи“ на Доган за незаконни

Той е категоричен, че институциите трябва да дадат и много ясен отговор на въпроса кой и как е допуснал строителството на тази двуетажна сграда в рамките на имот държавна собственост.


Снимка: БГНЕС

"С отказа си да открие извършителя на строежа Община Бургас се отказва от защита на собствените си финансови интереси. На практика това означава, че след като неизвестният, мистериозен възложител не изпълни констативния акт, бургазлии ще платят за събарянето на незаконната постройка на Доган. Така, както години наред българските граждани плащат, със своите данъци, за завладяването на държавата от същите тези „неизвестни“ поръчители“, посочи Христо Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама