Отново задръствания на частично отворената Южна дъга на Околовръстния път

09:03, 08 сеп 20 / София 25 1693 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Частично е възстановено движението по Южната дъга на Околовръстния път между пътен възел "Голубляне" и пътен възел "Младост". Това обаче не слага край на задръстванията. Ден по-късно отново има километрични опашки автомобили, тъй като движението в отворените ленти на пътя е двупосочно.

Километрични задръствания след частичното отваряне Южната дъга на Околовръстния път

"Категорично не мога да се съглася, че не е облекчен трафикът. Този трафик щеше да минава през „Младост“. Така че категорично е облекчение за хората, които живеят в квартала“, заяви инж. Иван Досев от АПИ пред bTV.

"За да се облекчи трафикът, всичко, което може да се пусне поетапно, ще се пусне“, каза Досев, който отбеляза, че е изключително важно да се създаде такава организация на движение, че да може строителите да си завършат строително-монтажните дейности.

"Напредъкът по трасето е значителен. Самото трасе е 6 км и включва четири пътни възела – „Младост“, „Горубляне“, „Герман“ и „Лозен“. Има и два мноста – над реките Искър и Кална", каза Досев.

Срокът за приключване на обекта е края на следващата година, но изпълнителят прави всичко възможно, за да се „скъси“ и работата да приключи към средата на 2021 г., казаха от АПИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама