Цвета Караянчева: ГЕРБ не се страхува от служебно правителство

21:50, 07 сеп 20 / Политика 25 2978 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

ГЕРБ не се страхува от служебно правителство, но приоритет на кабинета в момента е извеждането на България от Covid-19 кризата с минимални щети за здравето на хората и икономиката. Това отбеляза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Във видео във Фейсбук тя посочи, че президентът Румен Радев не е признал успешния начин, по който правителството се справя с епидемията от коронавирус – нещо, което европейските партньори на ГЕРБ не веднъж са изтъквали.

Радев: Политиканските интриги не могат да спрат един събуден народ

Нека не се състезаваме пред избирателите с послания. Изборите са състезанието, в което ГЕРБ участва, а не в компроматна война, която нашите опоненти владеят до съвършенство“, заяви Караянчева и призова всички недоволни да станат и да се срещнат с хората от различни населени места.

Според нея гневът и злобата, които президентът излъчва, се отразяват на отношенията между хората и са причина за вчерашното разцепление на протести и контрапротести.

Вчера на един от най-славните за българския дух празници президентът, по Конституция – обединител на нацията, за пореден път призова към разединение. Единство не се постига с грубо обругаване на легитимно избрания кабинет“, заяви Караянчева пред bTV.

Снимка: БГНЕС

Тя призова всеки с политически амбиции да основе собствена партия и да се яви на следващите избори.

"Политическата обстановка е изключително напрегната, някой иска да влезе във властта през задния вход. Аз с нетърпение очаквам изборите за председател на БСП на 12 септември. Тези хора, които готвят манипулации в собствената си партия, ми казват, че могат да организират честни избори. Боже господи, да не бях жива", заяви още Караянчева. 

Нинова: Искането за оставка на президента е абсурд

"Просто е смешно. Затова правете, обяснявайте, както го чувствате. Те са от една партия и ще се изтрепят, за да може някой да вземе председателското място, а какво става за цяла държава. Ама ние сме видели какво могат те коалицията БСП и ДПС. Те сега не могат да се разделят с президента. Кой на кого е по-голяма любов“, добави още тя.

Председателят на Народното събрание още веднъж призова към мирни протести, в които да се пазят както протестиращите, така и полицаите.

"Аз съчувствам както на ранените полицаи, така и на ранените граждани. Нека да бъдем разумни - да спорим на преговорите, колкото и да сме различни", коментира тя.

Караянчева увери и че все още няма готовност за електронен и дистанционен вот. 

"Аз като човек, който също съм участвала в избори, искам да има абсолютно спокойствие за честността на вота, а 48-часовият изборен ден е предпоставка за притеснение. Докато специалистите не кажат, че това наистина е безопасно и това ще отразява на 100% вота на българските граждани и на личния вот на човека, няма как да въведем такова гласуване", каза още Караянчева, цитирана от БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама