Собственикът на “Хиполенд” е получил предложение да продаде бизнеса си на съдружничка на Александър Сталийски

17:20, 05 сеп 20 25 3416 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

 

Собственикът на веригата магазини за играчи “Хиполенд” Мариан Колев е получил предложение да продаде бизнеса си на съдружничка на свързания с депутата от ДПС Делян Пеевски Александър Сталийски, пише „Свободна Европа“.

“Не познавам Сталийски и Пеевски. Имах предложение да ми бъде купен бизнесът от съдружничка на фирма на Сталийски, а впоследствие един от близките на Сталийски си позволил да предупреди, че ако протестирам, бизнесът ми ще фалира за пет минути”, каза Колев пред bTV.

Акция в „Хиполенд“ след подкрепа на протестите

В петък служители на Националната агенция за приходите (НАП), Икономическа полиция и Главна дирекция "Надзор на пазара" едновременно се появиха на проверка в централата на “Хиполенд”, а проверки бяха извършени и в магазините на веригата.

Само ден по-рано собственикът на "Хиполенд" Мариан Колев съобщи, че синът му е пострадал от лютивия спрей, използван от полицията на 2 септември пред Народното събрание. Колев участва и подкрепя антиправителствените демонстрации още от самото им начало. Служители на веригата, носещи тениски с логото на "Хиполенд", бяха сред хилядите, които вече втори месец скандират с настояване за оставката на правителството и на главния прокурор.

В крайна сметка по време на инспекцията се оказа, че данъчните са открили несъответствие от 9 лева и 60 стотинки между наличните пари в касата и това, което пише в касовата книга, за което са съставили и протокол за нарушение, с което проверката бе прекратена.

Пред Свободна Европа в петък Колев заяви, че “координацията за проверките не идва директно от правителството, за което скандирам "оставка", а предимно от други хора, които са по-встрани – тези, за които всички смятаме, че дърпат конците". Помолен за уточнение, той назова депутата от ДПС Делян Пеевски. Той добави, че за да направи проблем за бизнеса му, народният представител от движението е придобил 50% от бизнеса на най-големия конкурент на веригата и свърза двата случая.

Свободна Европа потърси за коментар на тези твърдения Делян Пеевски, но той не беше открит на двата си телефона.

В събота пред bTV Колев каза, че е бил потърсен от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски, който му споделил, че е не е бил известен за акцията във веригата.

“Някъде следобед към 15:30-16:00 ч. ме потърси министъра на вътрешните работи. Човекът беше доста коректен и спокоен. Той ми сподели, че самият той е изненадан и ядосан от това, което се случва и че това компрометира усилията на ведомството, което той управлява…Това, което никой не казва е, че той не знаеше за причината (за акцията бел. ред.)”, каза Колев.

Той добави, че се тревожи, че министърът не е знаел за действията, за която МВР съобщи, че се извършва от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП.

За разговора съобщиха още вчета и от МВР като уточниха, че в него министърът е уверил управителя на “Хиполенд”, че действията на екипите се основават "единствено и само на законовите основания за нейното извършване, след което проверката е преустановена".

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ 03:55, 06 сеп 20

bg-biblioteka.blogspot.com

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама