Нова версия на „Кръстникът 3“ със съвсем различен финал ще се появи през декември

20:00, 04 сеп 20 / Култура 25 4342 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Филмовото студио "Парамаунт Пикчърс" съобщи, че работи по нова версия на класиката от 1990 г. „Кръстникът 3“.

Новата редакция ще се казва Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone (Финалът на Кръстникът от Марио Пузо: Смъртта на Майкъл Корлеоне) и ще бъде на голям екран през декември.

„Всъщност това бе заглавието, което с Марио Пузо искахме да поставим на филма, познат на всички като „Кръстникът 3“ – признава режисьорът на трилогията Франсис Форд Копола.

„В новата версия променихме не само финала, но и началото на филма. Разменихме местата на някои сцени, има промени и в музиката. Така епизодът става много по-добър финал на трилогията. Благодаря на Paramount Pictures, че ми позволиха да редактирам лентата“, споделя още Копола.

„Кръстникът 3“ се появява през 1990 г., цели 16 години след втория филм за италианската мафия в САЩ. Епизодът показва стремежа на Майкъл Корлеоне да освободи фамилията си от хватката на престъпния синдикат, създаден от баща му.

Във филма дъщерята на Копола – София, играе дъщеря на Майкъл Корлеоне (Ал Пачино).

„Кръстникът 3“ има цели седем номинации за "Оскар", включително за най-добър филм на годината, но не печели нищо. Кинокритиците също не одобряват лентата.

Някои критикуват и режисьора, че е уредил дъщеря си за ролята, която първоначално е била предвидена за изгряващата тогава звезда Уинона Райдър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама