Ден 58: Протестът подкрепи „Хиполенд“ и възстанови един палатков лагер

21:42, 04 сеп 20 25 4943 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

58-ият ден на антиправителствените протести премина под въздействие на емоцията около проверката на „Хиполенд“. Освен това беше възстановен палатковият лагер на Триъгълника на властта.

Припомняме, че вчера шефът на веригата магазини за детски стоки публикува отворено писмо, с което „благодари“ на полицая, напръскал 17-годишния му син с „химическо оръжие, което може да доведе до трайни увреждания“ на протеста пред Партийния дом. А днес - случайно или не, полиция и НАП нахлуха в складовата база на веригата в Казичане и в магазини в страната. Служителите на веригата са едни от най-активните участници в протестите.


Снимка: FB / Инициатива "Правосъдие за всеки"

Демонстрантите донесоха със себе си детски играчки, част от които подариха на някои от полицаите, охраняващи протеста. Изпълнителният директор на "Хиполенд" Мариан Колев благодари за подкрепата и призова българския бизнес да даде ясна и точна позиция дали подкрепя протестите. "Трябва сами да си извоюваме свободата, а не да чакаме някой да ни я подари", категоричен е той.

"Подаръците няма да ги занесем там (бел. ред. - пред Министерски съвет), защото тези хора не работят за децата на България", подчерта от своя страна Арман Бабикян. Вместо това играчките бяха раздадени на децата, дошли на протеста със своите родители.


Снимки: БГНЕС

Адв. Николай Хаджигенов призова хората да не купуват нищо от лидера на „Воля“ Веселин Марешки, който има верига от аптеки и бензиностанции. Според Хаджигенов по този начин може да се покаже недоволството от поведението на Марешки, който до 2 септември твърдеше, че няма да подкрепи ГЕРБ за внасянето на проекта за нова конституция, а в крайна сметка заедно с 10 свои депутати сложи подписа си под проекта. Междувременно стана ясно, че правителството реши да даде на концесия плажът "Кабакум Север-2" на дружество, чийто собственик е бившият депутат от "Воля" Андон Дончев.

Малко след 21.30 ч. протестиращите възстановиха палатковия лагер при Триъгълника на властта. Те разпънаха палатки на бул. "Цар Освободител". От "Отровното трио" се заканиха, че и другите лагери ще бъдат възстановени и ще продължават да бъдат издигани винаги, след като бъдат разрушавани от полицаите.

Адв. Хаджигенов съобщи още, че следващия четвъртък - 10 септември, отново ще има масов протест от 8.00 ч. "Трябва да продължим, докато постигнем целите си - оставки и честни избори", заяви той.


Снимка: FB / Инициатива "Правосъдие за всеки"


Снимки: БГНЕС

Провокаторите са в ръцете на властта, полицията е в ръцете на властта. На гражданите остана само  достойнството да продължат да бъдат на улицата. Няма да забравим кръвта, сълзите, лютивия спрей, съборените палатки, блъсканите жени възрастни хора, няма да забравим! Двете лица на Бойко Борисов са едно - мафията! Нас не ни е страх и ще бъдем заедно на площада, докато диктатурата не бъде свалена“, посочиха от „Отровното трио“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама