Разбиха престъпна група произвеждала и разпространявала наркотици в Сливенско

14:19, 04 сеп 20 25 2054 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества в Сливен и областта.

Четиримата обвинени са задържани на 3 септември 2020 г. при специализирана полицейска операция на служители от Териториалния сектор „БОП“-Сливен под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е разпространявала в града и региона различни по вид наркотици - предимно канабис, амфетамини и метамфетамини, поне от началото на 2018 г., съобщиха от Прокуратурата.

В хода на действията по разследването на 8 адреса са намерени и иззети наркотици, както и голямо количество ампули с прекурсори за производството на синтетични наркотици във вид на кристали. Иззети са и уреди за домашно производство на амфетамини; везни и полиетиленови пликчета с размери 4х4 см за разфасоване на дрогата за продажба, таблети, телефони и СИМ карти, с които участниците са поддържали контакт помежду си и с клиенти.

Петима задържани при мащабна спекцакция в София

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвинени са задържани за срок до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама