Марешки подписал конституцията на ГЕРБ, без да я е чел

08:52, 04 сеп 20 / Политика 25 2960 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки отхвърли обвиненията, че депутатите му са подкрепили проекта за нова конституция на ГЕРБ срещу концесиите на плажовете „Кабакум - Север 1” и „Кабакум - Север 2”. Според обвиненията едната концесия е взета от майка му, а другата – от бившия депутат от партията му Андон Дончев.  

"Дясната ръка" на Марешки взе концесията на плажа с "фитнеса" му в деня на подкрепа за ГЕРБ

„Чух такова внушение от президента Радев. Това е много жалко, защото само човек, свикнал да работи по този начин, може да прави такива внушения. За съжаление българският народ е разделен заради хора като президента Радев, който се опитва с вдигнати юмруци да прави тези провокации”, заяви Марешки в ефира на Нова телевизия. Лидерът на "Воля" посочи, че бизнесът му няма нищо общо с политическата дейност на партията.

Марешки не е чел конституцията на ГЕРБ, но си смени мнението за нея три пъти

Припомняме, че лидерът на "Воля" няколко пъти смени мнението си относно готвените поправки в основния закон. Първо се обяви категорично против проекта, защото било "загуба на време", а след няколко часа заяви, че парламентарната му група ще подкрепи входирането му, защото "нямало по-добро време за свикване на Велико Народно събрание". След като протестиращите призоваха за бойкот на бензиностанциите и аптеките му, Марешки отново даде назад и заяви, че няма да се подпише под предложените му текстове.  Накрая каза, че парламентарната му група няма да участва в събирането на 120 подписа за проектоконституцията, но ако те бъдат събрани и се стигне до разисквания в пленарната зала, ще участват. И така до началото на новия политически сезон, когато изведнъж "Воля" подкрепиха проекта на ГЕРБ и осигуриха необходимите подписи за обсъждането му.

Не крадец, а дарител

Тази сутрин Марешки взе участие и в сутрешния блок на bTV, където обяви, че от около 10 години е концесионер само на една част от плажната ивица. Не знае обаче на коя точно, защото многократно променяли името на плажа.

„Този плаж беше безлюден и в продължение на 15 години никой не искаше да го взима, защото е нерентабилен. Платил съм около 500 000 лв. наеми на държавата, дал съм около 500-600 000 лв. за медицинско обслужване и спасители. За всички тези 10 години този плаж е губещ. Аз съм го направил, за да помогна на варненци, обясни бизнесменът.

„Годишният приход от този плаж е 100 000 лв., а разходите са много повече. Аз не съм крадецът, а дарител и помагам на хората“, допълни той.

Марешки не посочи коя негова фирма участва в концесията, но стана ясно, че неин управител е неговата майка. Той отрече Андон Дончев да е негова дясна ръка в бизнеса с лекарствата и поясни че е негов „верен приятел“. „Той не е участвал в мой бизнес и не е управлявал мои аптеки. Андон Дончев е свободен човек и може да прави каквото иска“, изтъкна Веселин Марешки.

Новият проект за конституция - нечетен, но подкрепен

Стана ясно, че Марешки все още не е прочел проекта за нова конституция на ГЕРБ, но въпреки това го е подкрепил„Не съм чел проекта и няма да го чета. Това нищо не означава“, каза той.

На въпрос как само за един ден смени позицията си и подкрепи предложението на ГЕРБ, той заяви, че и президентът, и "Да, България" също са искали нов основен закон, а той не иска да бъде на страната на БСП и ДПС, които се обявиха срещу Конституцията.

Посрещнат от протест

Пред сградата на bTV Веселин Марешки беше посрещнат от протест. Събралите се хора изразиха своето недоволство от решението на "Воля" да подкрепи проекта за нова Конституция, след като партията първоначално декларира, че няма да участват в събирането на подписите.

На място се събраха и привърженици на Веселин Марешки, които носеха плакати „Веско, с теб сме!“ и „Само Марешки помага на народа!“.

Лидерът на „Воля“ беше спрян от активисти от младежката организация на „Демократична България“, които му зададоха въпроси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама