България домакинства Европейската серия по крикет

09:46, 03 сеп 20 / Спорт 25 2552 Шрифт:
Редактор:

София ще бъде домакин на European Cricket Series Bulgaria.  Серията предоставя възможност на много българи и чужденци от пет отбора да покажат своите умения пред световна публика.

Медицински университет София, Индо-български крикет клуб, MU Dons, Indian Tuskers и Barbaries ще се състезават в продължение на пет дни в 24 забързани T10 мача в Националната спортна академия в София, за да установят европейските шампиони по крикет в България.

„Ние сме много развълнувани да си партнираме за пореден път с Българската федерация по крикет. Андрей Лилов, Пракаш Мишра и неговият екип непрекъснато разширяват границите и извън терена", каза Даниел Уестън, основател на European Cricket Series и European Cricket Network.

"Изключително съм щастлив, да кажа “добре дошли” на European Cricket Series T10 в България! 
София приема един от най-интензивните и интересни формати в света на крикета и аз съм горд, че с услията на Българската крикет федерация и Крикет клуба в България успяхме да доведем този спортен формат тук. Крикетът е слабо познат за масовия спортен човек в България, но именно тези състезания ще помогнат на повече хора, да открехнат завесата за един от най-разпространените и най-бързо развиващи се спортове в света", заяви Андрей Лилов, президент на Българската федерация по крикет.

Всяка игра ще бъде излъчвана на живо по европейската мрежа за крикет и на платформата FanCode. 

Турнирът ще се проведе на терените на НСА от 07 до 11 септември, като началният час всеки ден е 9:00 часа.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама