АЕЖ - България остро осъди незаконния арест и полицейско насилие над журналиста Димитър Кенаров

09:22, 03 сеп 20 25 2087 Шрифт:
Автор:

Асоциацията на европейските журналисти - България остро осъжда незаконния арест и полицейското насилие над журналиста и писател Димитър Кенаров.

От Асоциацията настояват за пълно разследване и наказване на всички замесени и за поемане на отговорност от страна на ръководството на Министерството на вътрешните работи.

"Кенаров е задържан късно вечерта на 2 септември. Когато полицейски сили освобождават периметъра пред новата сграда на Народното събрание, Кенаров, който заедно с други свои колеги се намира на първа линия и снима, е бил изтласкан до стената на Президентството. Въпреки че е с камера и на маската му има обозначение PRESS, той е задържан и влачен през целия площад до стълбите на бившия Партиен дом", пишат от АЕЖ - България.

126 задържани при вчерашния протест, 80 са ранените полицаи

"По време на задържането си, той се опитва да се легитимира и по думите му, постоянно казва на задържащите го полицаи, че е журналист, но без резултат. Пред бившия Партиен дом, докато е на земята, е ритан многократно от поне двама униформени - повечето удари попадат в областта на главата и лицето, където са и основните травми. Той крещи, че не може да диша, но това не спира грубото поставяне на белезници", допълват от Асоциацията на европейските журналисти у нас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама