Нови сблъсъци в Триъгълника на властта, готви се връщане на палатковите лагери

13:21, 03 сеп 20 25 4111 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Под наслов "Нас не ни е страх" протича ден 57-и от протестите с искане на оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
 
Около 10.00 часа демонстрантите организираха жива верига, с която отново блокираха за кратко движението по бул. "Цар Освободител", след като около 3 ч. тази сутрин палатковите лагери в столицата бяха разчистени. 
 
Малко след това обаче полицаи изтласкаха протестиращите на тротоара и освободиха пътното платно. Присъстващите обвиняват премиера Бойко Борисов за вчерашните сблъсъци между полицията и се разграничават от провокаторите.
 
Стигна се до сблъсък между представители на "БОЕЦ" и органите на реда. Има данни за припаднали демонстранти, на място пристигна линейка. 

 
От "Отровното трио" се заканиха да възстановят палатковите лагери в столицата. "Уведомих шефа на СДВР, че възстановяваме палатковите лагери. Хора сега отиват да купуват палатки и тенти и връщаме всичко обратно, отбеляза Хаджигенов. До края на деня палатковите лагери ще се върнат, започваме с този тук на пл. "Независимост" и всички останали лека полека ще ги върнем", обяви адв. Николай Хаджигенов.
 
 

„Нас не ни е страх и ще продължим докато получим исканите оставки”, заяви Николай Хаджигенов. Велислав Минеков подчерта, че протестът продължава. „Бесни сме след поръчката на Борисов и Гешев за окървавяване на протеста, добави той.

„Ще продължаваме до край, довечера в 20 ч. отново в триъгълника на властта, който снощи се превърна в срамния триъгълник на България. Провокатори, спрейове, бити жени, младежите, които бяха арестувани, лъжите на полицаите, всичко това е лицето на Борисов. Ние нямаме шпицкоманди, полиция и палки, ние имаме само гражданите и затова сме на този площад и няма да мръднем от тук докато не освободим България”, заяви Арман Бабикян

Председателят на "БОЕЦ" Георги Георгиев заяви, че е редно полицията да застане на страната на протеста, а Борисов ще носи персонална отговорност за всяка капка кръв на жълтите павета.

„Нищо няма да измие позора на насилието на Борисов и на институциите от площад „Независимост“ върху мирно протестиращите граждани“,  заяви Мая Манолова. По думите ѝ провокациите са използвани за алиби от МВР, което е на „ръчно управление“ от самия премиер, за да се малтретира протестът.

„Насилието беше позорът на един диктатор. Един лидер на народа си, един премиер, не постъпва по този начин – да насъсква органите на реда срещу мирни граждани, които протестират за гражданските си права, а в същото време провокаторите да останат безнаказани“, допълни тя. Манолова твърди, че голяма част от арестуваните не са от провокаторите - има хора, които не са били на протеста, а просто са били на улицата и са задържани и бити.

Припомняме, че от полицията съобщиха, че се е стигнало до премахването на палатковите лагери, защото в тях протестирщи са укривали бомбички, самоделни взривни устройства и коктейл "Молотов".

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 08:06, 03 сеп 20

Време е всички платени криминални субекти по бързото производство,да бъдат вкарани в затвора!!! Трябва да бъде обявено извънредно положение!!! "Президентът" Радев да бъде задържан и съден за държавна измяна!!!

2 кой 08:09, 03 сеп 20

кой да вземе решение за премахване нещо, което не е законно...обикаляхме по 30 минути, за да стигнем до работа...това нормално ли е? да гледаме как пият бира в палатки

3 Пепката 08:38, 03 сеп 20

Браво на полицията и жандармерията. Не трябва да се търпят тези малумници повече. В 21 век с кръв ще си оправяме проблемите-безумие!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама