Ще е слънчево и горещо, над Западна България може да превали

07:00, 03 сеп 20 25 1465 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В четвъртък над източната половина от страната ще бъде предимно слънчево, в Югоизточна България - и горещо. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северен вятър, в Източна България - от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 28 и 33 градуса, в югоизточните райони - до 37 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28, на 2000 метра - около 19 градуса.

В петък, с усилване на вятъра от северозапад, ще проникне още хладен въздух. От запад на изток на места, повече в Северна България, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. След преминаването на студения фронт облачността бързо ще намалява до слънчево време.

В събота ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне, най-късно - в източните райони. Преобладаващите максимални температури ще са между 26 и 31 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама