Народното събрание не може да е в сграда с герба на СССР, категоричен е Методи Андреев

09:40, 02 сеп 20 / Политика 25 2138 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Трима бивши депутати - Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев, се обявиха против преместването на Народното събрание в бившия Партиен дом в т.нар. Триъгълник на властта и сезираха различни институции. Сградата на бившия партиен дом няма облика, който се изисква по постановление на Министерския съвет", заяви пред БНР Методи Андреев, бивш председател на Комисията по досиетата.

„Проблемът на тази сграда е, че в нея е още символиката, останала от времето, когато тя е строена. Все още символиката е от времето на БКП“, подчерта той.

Новата зала на депутатите: европейска, ама не съвсем

"Под надписа „Народно събрание“ можете да видите остатък от бившия съветски герб. Изчукан е само сърпът и чукът, иначе отстрани класовете, знамената си стоят", допълни Андреев.

„Ние заведохме дело в Софийския административен съд, защото за нас е обида към българското Народно събрание да заседава в сграда, в която все още стоят символиките на бившия Съветски съюз“, каза още той.

„Историята на тази сграда е всъщност историята на нашия преход. Колкото е успешен преходът, толкова е успешна и промяната на тази сграда“, коментира още бившият депутат от гражданската квота на ГЕРБ. 

Отвсякъде лъха на минало, което не сме превъзмогнали не само като архитектура, но и като политическа реалност“, смята Андреев.

Запитан защо се е превърнал в критик на ГЕРБ, Методи Андреев изтъкна, че „тази партия е един изключително голям фалшификат“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама