Григор Димитров се класира за втория кръг на US Open

07:10, 02 сеп 20 / Спорт 25 2558 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ.

Поставеният под №14 в основната схема Димитров, полуфиналист в турнира от миналата година, победи в три сета представителя на домакините Томи Пол. В отделните части с  6:4, 6:3, 6:1, съобщи БНР. 

Срещата се проведе на втория по големина корт „Луис Армстронг“ и продължи по-малко от два часа.

Опитвам се да се фокусирам върху всяка точка, да играя в настоящето, да се абстрахирам от това какво се е случило и какво ще се случи. Имах добър игрови план и смятам, че успях да го реализирам. Да, наистина в началото на годината го срещнах в Австралия, този мач беше напълно различен. Мисля, че използвах добре периметъра на корта, ударите ми се получаваха. Имах шанса да го пробия в началото на всеки един от сетовете, което ми донесе допълнително спокойствие и комфорт", заяви Димитров след мача, цитиран от bTV.

Във втория кръг българинът ще срещне добре познат съперник – Мартон Фучович, от когото загуби преди седмица на Мастърс 1000 турнира в Синсинати, който по изключение се проведе в Ню Йорк. Унгарецът също записа убедителна победа на старта – 6:3, 6:3, 6:1 над Уго Делиен.

"Мач с мач не си прилича, винаги е различно. За мен най-важното е да изпитвам удоволствие от играта, от престоя си на корта. Доволен съм от това, че имам шанса отново да играя и искам да използвам всеки един миг", коментира още Димитров..

"Не бих казал, но се движа в правилната посока, кондицията ми се подобрява. Това, че прекарах доста дълго време тук, ми помогна да се адаптирам към обстановката, ден след ден се чувствам все по-добре. Опитвам се да правя това, което зависи от мен, да контролирам нещата, които мога. Надявам се, че с всеки следващ мач ще развивам играта си", каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама