Ива Софиянска - Божкова напусна "Нова телевизия"

21:38, 01 сеп 20 25 3838 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Ива Софиянска - Божкова от вчера не работи в "Нова телевизия", съобщи самата тя във фейсбук. В съботното лайфстайл предаване на Нова "Събуди се" Софиянска водеше рубрика "Говори с Ива". В нея тя представяше предимно децата на известни имена от шоубизнеса, културата и спорта.

Телевизионната водеща е снаха на бизнесмена Васил Божков, когото собственикът на "Нова тв" Кирил Домусчиев обяви преди седмица, че ще съди за клевета. Причината - Божков, който е с повдигнати 18 обвинения от прокуратурата и се укрива в Дубай, свърза в свое изказване в социалната мрежа Домусчиев с депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски и заяви, че се "занимават с трафик на забранени вещества".

Преди това двамата имаха и друг сблъсък. Божков показа паметна записка, според която през лятото на 2019г. е поел ангажимент "Национална лотария" да плаща по 20 млн. лева реклама годишно на "Нова тв" срещу което Домусчиев му гарантира "пълен съпорт" в комисията по хазарта и законите, свързани с него. Преди да бъде забранена със закон от държавата, лотарията години наред беше сред или най-голям рекламодател в "Нова тв", а след покупката й от Домусчиев - това е било гарантирано за 10 години напред. Той твърдеше в началото на годината, че с Божков се познава добре и публично не е говорил за проблеми между тях.

На въпрос на "Дневник" какви са причините за раздялата от "Нова тв" потвърдиха факта, но без да посочат мотиви. "Разделихме се с Ива Софиянска. Професионалните ни отношения, включително и неподновяването на договора й за водената от нея рубрика в предаването "Събуди се", остават по между ни и не подлежат на обсъждане с трети страни", заявиха от Нова, отговориха от телевизията. От тази формулировка се разбира, че явно договорът на Софиянска е изтекъл и не е бил подновен.

Ива Софиянска е дъщеря на бившия кмет на София (1995-2005 г.) и служебен премиер (1997 г.) Стефан Софиянски. През 2013 г. тя се омъжи за сина на Васил Божков, Антон, с когото имат две деца. Антон Божков е обвинен за пране на пари по поръчение на организираната престъпна група, която според прокуратурата е ръководил баща му.


В началото на седмицата Васил Божков се оплака във фейсбук от действия на ДАНС срещу негови компании, които засегнали дори внуците му.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама